IMG_6788 IMG_6817

Koop een boot, klus je dood. Gekscherend zeggen vrienden het al maanden tegen ons, en tja, ze hebben wel een beetje gelijk. Vanaf januari zijn we ieder weekend – en soms meer – aan het klussen geweest. Sommige dagen gaat alles vlot en zonnig, op andere dagen lijkt er geen eind aan te komen. Dan zijn we ervan overtuigd dat het bijna klaar is, trekken we een stuk hout weg, en blijkt alles rot te zijn. Of dat je net klaar denkt te zijn met het onderwaterschip, en dat dan blijkt dat er na het schuren nog vele-en-vele lagen epoxy en verf overheen moeten.

Gelukkig begint het inmiddels ergens op te lijken: waar we een mahoniehouten, verouderde boot kochten in januari, is onze Orca inmiddels al fris witgeverfd van binnen en zijn de eerste moderniseringen doorgevoerd. Een klus die veel voldoening geeft! Ook het weer werkt lekker mee: de zonnestralen weten ons te vinden en dat maakt het klussen een stuk leuker dan met vier lagen kleding aan.

Het blog hier houden we niet erg actief meer bij; we gaan namelijk voor de Vaarkrant van de Telegraaf schrijven! Een eer en erg tof om dat te gaan doen. De blogs die we voor hen schrijven zullen we hier herposten na publicatie.

Blijf op de hoogte!

No spam guarantee.

Pin It on Pinterest